Groenemorgen - Dag van de Duurzaamheid

Een groene en aangename woonomgeving

Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober 2022 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding tot het meedoen aan de landelijke voorleesactie. Doe jij ook mee?

Sustainable
Publicatiedatum: 10 september 2023
10 oktober 2023

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, gezondheid en armoede (de SDG’s). Op de Dag van de Duurzaamheid staat bewustwording voor duurzaamheid centraal. Zo zorgen we er samen voor dat we steeds meer bewuste keuzes maken op het gebied van voeding, consumeren, wonen en reizen.

Duurzaamheid gaat over het behoud van een gezonde balans voor mens, dier en milieu. Bewust omgaan met kostbare bronnen, zoals energie en water. Andere voorbeelden van duurzaamheid zijn duurzame voeding en het gebruik van plasticvrije producten. Ook milieuvervuiling komt aan bod. Onze dagelijkse keuzes hebben een behoorlijke impact op het milieu. Zo komen er iedere dag verschillende schadelijke stoffen in onze omgeving terecht; niet alleen afkomstig van fabrieken, maar ook van ons. Daarnaast leidt plastic afval tot enorme plasticvervuiling waardoor de oceanen in gevaar komen. Kortom, iedereen kan bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

Welke stappen zet jij op weg naar een duurzamer leven?