Groenemorgen - Nationale Klimaatweek

Energie besparen

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek staat in het teken van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.

Earth day 7903523 1920
Publicatiedatum: 11 september 2023
30 oktober 2023

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Van 30 oktober t/m 5 november 2023 is de Nationale Klimaatweek. Een week die in het teken staat van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.

Belangrijk onderdeel van deze week zijn klimaatburgemeesters. Dit zijn burgers die een voorbeeld zijn in hun gemeente en andere inwoners inspireren. Grietje Loof, de klimaatburgemeester van Hoogeveen, staat klaar om je te ondersteunen bij het nemen van stappen richting een duurzamer leven!