Groenemorgen - NIEUW: € 4000 om je huis te verduurzamen

Subsidies en leningen

NIEUW: € 4000 om je huis te verduurzamen

LET OP: OP DIT MOMENT IS AANVRAGEN VAN DE SUBSIDIE NIET MOGELIJK

Door het enorme aantal subsidieaanvragen is het aanvraagformulier op de website van de Regio Deal tijdelijk offline gehaald. Hierdoor is de subsidie op dit moment niet aan te vragen.

Regio Deal Energieadviseurs 1059 LR
Publicatiedatum: 15 februari 2024

De energieadviseurs zijn de komende weken volgepland met adviesgesprekken. Daarom is ook het aanvragen van een adviesgesprek tijdelijk niet mogelijk.

Wil je een bericht ontvangen zodra de subsidie weer is aan te vragen? Vul dan het contactformulier in op de website van de regiodeal.

Heb je een eigen huis in de gemeente Hoogeveen? Dan kun je nu tot € 4.000 subsidie krijgen om je huis energiezuiniger te maken. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken om te isoleren, HR++ beglazing aan te brengen of zonnepanelen te installeren.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Als je eigenaar bent van een woning in de gemeente Hoogeveen
  • Als het verzamelinkomen van je huishouden niet hoger is dan € 52.671,-
  • Je kunt de subsidie aanvragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Je laat hierbij een offerte of een factuur zien. De factuur mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Bij achteraf aanvragen bestaat het risico dat de subsidiepot leeg is.
Regio Deal Energieadviseurs 1059 LR
Energieadviseurs van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Van links naar rechts: Thijs Bodewitz, Niek Havinga (coördinator), Nico Schiphouwer en Roel Loots. Niet op de foto: Marianne Ploeger.

Gratis advies en ondersteuning

Weet je niet waar je moet beginnen of wat je het beste kunt doen? Vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe is gratis en onafhankelijk advies beschikbaar. Een energieadviseur kijkt samen met je of je in aanmerking komt voor de subsidie en adviseert wat er zoal mogelijk is in je huis. Verder kan de energieadviseur helpen bij de subsidieaanvraag en de weg wijzen naar andere regelingen. Deze hulp is gratis en onafhankelijk.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De Subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen vijf gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Meer informatie en subsidieaanvraag

Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energie Loket op 085 - 792 01 58.