Groenemorgen - Natuurwerkdag

Archief Een groene en aangename woonomgeving

Natuurwerkdag

Wist je dat de klussen op de Natuurwerkdag bijdragen aan de leefomgeving van veel (bedreigde) dieren en planten? Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen of verwijderen van riet. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

Moestuin
Publicatiedatum: 31 augustus 2023
4 november 2023

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

Wist je dat de klussen op de Natuurwerkdag bijdragen aan de leefomgeving van veel (bedreigde) dieren en planten? Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen of verwijderen van riet. Of kom bomen planten, bouw mee aan insectenhotels of help met het vullen van zwaluwwanden. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

Heb je een mooie klus die bijdraagt aan de natuur bij jou in de buurt en zijn een paar extra handen wel welkom? Denk aan het opknappen van een buurttuin of het snoeien van fruitbomen in een boomgaard.

Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden.