Groenemorgen - Agrarisch ondernemers, maak een bloemrijke akker!

Een groene en aangename woonomgeving

Agrarisch ondernemers, maak een bloemrijke akker!

Bent u agrarisch ondernemer in de gemeente Hoogeveen en hebt u tussen de 0,25 en 0,5 hectare beschikbaar op een zichtlocatie? Dan kunt u meedoen aan het project Bloemrijke Akkers 2024 van Agrarische Natuur Drenthe!

Bloemrijke akkers
Publicatiedatum: 7 maart 2024

Een bloemrijke akker draagt bij aan biodiversiteit doordat het een nectar- en stuifmeelbron voor bijen, vlinders en andere insecten is. De akker blijft tot het volgende voorjaar staan, zodat deze in de herfst en de winter schuilplaats voor dieren kan bieden. Door het zaaien op een zichtlocatie kunnen passanten meegenieten van een variatie aan bloemen.

De vergoeding aan de deelnemers is, inclusief zaaizaad, € 450 per halve hectare. Omdat wij er naar streven zoveel mogelijk deelnemers mee te laten doen, gaan wij uit van een maximale oppervlakte van een halve hectare per deelnemer.

Mede mogelijk gemaakt door gemeente Hoogeveen

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogeveen. Doet u ook mee? Reageer dan snel, de aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. De uitlevering van het zaaizaad is in april. Meer informatie en aanmelden kan op de website van Agrarische Natuur Drenthe.