Groenemorgen - Hoogeveense ondernemer deelt succesverhaal op internationale klimaatconferentie in Mechelen

Een groene en aangename woonomgeving

Hoogeveense ondernemer deelt succesverhaal op internationale klimaatconferentie in Mechelen

Op 26 april was Mechelen het toneel van een internationale klimaatconferentie. En met trots vertegenwoordigden wij vanuit Drenthe ‘onze’ aanpak om bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken.

1714733254819
Publicatiedatum: 30 april 2024

Anouk Waninge, de drijvende kracht achter de Sent Waninge Groep in Hoogeveen, heeft daarbij onze innovatieve aanpak gepresenteerd. In samenwerking met Ondernemend Hoogeveen en de gemeente Hoogeveen heeft zij een aanpak ontwikkeld die de lokale kennis en het organiserend vermogen van ondernemers benut.

Centraal staat het initiatief om een publiek logistiek laadplein te realiseren voor vrachtvervoer. Dit komt voort uit de uitdagingen rondom netcongestie, waarbij samenwerking met ondernemers essentieel bleek. Het laadplein, momenteel in aanbouw, biedt niet alleen een praktische oplossing voor het vervoer, maar stelt ook collega-ondernemers in staat om hun eigen energie te gebruiken voor verdere uitbreiding en verduurzaming. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen!

Deze presentatie illustreerde niet alleen de lokale veerkracht en innovatiekracht, maar toont ook aan dat kleine initiatieven een grote impact kunnen hebben op mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering. We kijken ernaar uit om onze ervaringen te delen en anderen te inspireren tijdens deze bijeenkomst.