Groenemorgen - Wandelnetwerk in Hoogeveen is klaar - ga lekker aan de wandel!

Een groene en aangename woonomgeving

Wandelnetwerk in Hoogeveen is klaar - ga lekker aan de wandel!

Wethouder Jeroen Westendorp en Drents gedeputeerde Willemien Meeuwissen hebben op 7 februari het wandelnetwerk van de gemeente Hoogeveen officieel geopend.

“De gemeente Hoogeveen is nu volledig aangesloten op het wandelknooppuntensysteem,” zegt wethouder Jeroen Westendorp enthousiast, nadat hij samen met gedeputeerde Willemien Meeuwissen het laatste routebord op knooppuntenpaal 32 heeft geschroefd.

IMG 4935 768x512
Publicatiedatum: 6 maart 2024

Wandelend door de gemeente

Het gerealiseerde wandelnetwerk in Hoogeveen betreft maar liefst 432 kilometer en voert wandelaars door prachtige landerijen, natuurgebieden en onontdekte plekjes in de gemeente. “Ik vind het geweldig om te zien dat onze inwoners hebben meegedacht over de routes, want juist zij weten wat de mooiste plekken en beste wandelroutes zijn in onze gemeente,” stelt wethouder Westendorp. “Voor ondernemers in Hoogeveen biedt het netwerk ook kansen, bijvoorbeeld door wandelarrangementen aan te bieden. Dit wandelnetwerk is dus echt een aanwinst voor onze gemeente.”

Wandelen op de kaart

“Met de basisvoorziening van het wandelknooppuntennetwerk sluiten we in Drenthe aan bij de behoefte van wandelaars,” vertelt gedeputeerde Willemien Meeuwissen. “Hoe mooi is het dat wandelliefhebbers nu heel eenvoudig op maat gemaakte lange en korte routes kunnen uitstippelen door het prachtige Drentse landschap. Binnenkort bedekt het knooppuntennetwerk heel Drenthe en sluit het aan op wandelroutes in omliggende provincies. Volop kansen om wandelen nóg meer op de kaart te gaan zetten.”

Ontwikkeling wandelnetwerk Hoogeveen

Provincie Drenthe en gemeente Hoogeveen hebben Recreatieschap Drenthe gevraagd het wandelnetwerk te ontwikkelen, in samenwerking met verschillende terreinbeherende organisaties, waterschappen en dorpsbelangen. Het wandelnetwerk sluit aan op verschillende dorpsommetjes en wandelnetwerken van omliggende gemeenten.

Realisatie wandelnetwerk Drenthe

De aanleg van het complete wandelnetwerk in heel Drenthe wordt in april 2024 officieel afgerond, wat betekent dat heel Drenthe dan voorzien is van wandelknooppunten. Het Recreatieschap Drenthe verzorgt, samen met vrijwilligers, het beheer en onderhoud. Meer informatie over het wandelnetwerk is te vinden op de website van Recreatieschap Drenthe: www.recreatieschap.nl.