Groenemorgen - Ontmoet de mensen van Waterstof Hoogeveen

Ontmoet de mensen van Waterstof Hoogeveen

Met het project Waterstof Hoogeveen willen we aantonen dat waterstof een geschikte vervanger is voor aardgas. Ook willen we laten zien dat het aardgasnetwerk kan worden omgezet naar een waterstofnetwerk en dat bestaande en nieuwe woningen op die manier kunnen worden verduurzaamd.

2024 04 24 12 13 08 Publieksvriendelijke versie Waterstofwijk pdf Adobe Acrobat Reader 64 bit
Publicatiedatum: 24 april 2024

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt.

Maurice van Remeha

Maurice Meulenbrugge is Product Renewable Gas bij Remeha en houdt zich bezig met alle waterstof projecten voor Remeha binnen de Benelux. Zo ook project Waterstof Hoogeveen waar hij samen met de veldtestcoördinator en service monteurs zorg dragen voor de waterstof Cv-ketels.

Sander van Van Dorp

Sander Ensing is projectleider bij installatiebedrijf Van Dorp. Sander stuurt de monteurs aan die de woningen in de Erflanden van aardgas naar waterstof overzetten.

Sjoerd als projectleider bewoners

Sjoerd IJdema is door de bewonersraad van de wijk Erflanden, aangesteld als projectleider bewoners. Hij beantwoord vragen van bewoners over het project Waterstof Hoogeveen. Sjoerd is de schakel tussen de Gemeente Hoogeveen en de bewoners.

Roy van RENDO

Roy Scholten is Specialist Assetmanagement Gas bij RENDO en houdt zich dagelijks bezig met gassen, waaronder ook waterstof. 'Een uitdagende baan waar ik constant met nieuwe ontwikkelingen bezig ben,' aldus Roy.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.