Groenemorgen - Drenthe geeft door

Afval is grondstof

Drenthe geeft door

Samen geven we Drenthe door! U geeft het toch ook door? Want afval bestaat niet. Als we het goed doorgeven, houdt het zijn waarde. Dan is afval te gebruiken voor iets nieuws.

Logo Geef het door
Publicatiedatum: 9 januari 2023

Shirt wordt isolatiemateriaal

Een Drent gooit per jaar gemiddeld 17,1 kilo textiel-afval weg; 30% bij het textiel-afval, 70% bij het restafval. Textiel dat niet meer gedragen kan worden, wordt hergebruikt door er isolatiemateriaal of nieuwe textielproducten van te maken. Kijk voor meer informatie op de website van Drenthe Geeft Door.

Nieuwe grondstoffen uit circulair slopen

Koen Rooseboom is medewerker circulair bij de Bork Groep, een allround dienstverlener op het gebied van sloop, demontage, asbestsanering en recycling. Koen houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met hergebruik.

20210204 Yvette Meinema Com Man Still Website 350x250px

“De laatste jaren is de visie op slopen veranderd. We gaan van lineair slopen naar circulair slopen. Dat houdt in dat we zorgvuldig demonteren en slopen zodat materialen en grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt bij nieuwe bouwprojecten. Een nieuwe werkwijze, die vraagt om bekendheid en bewustzijn bij collega’s en opdrachtgevers. Opdrachtgevers zien zelf ook de waarde van bestaande materialen en vragen of die hergebruikt kunnen worden.”


Koen Rooseboom

Medewerker circulair bij Bork Groep