Groenemorgen - Subsidie Energiebesparende isolatiemaatregelen Drenthe

Subsidies en leningen Energie besparen

Subsidie Energiebesparende isolatiemaatregelen Drenthe

Ben jij woningeigenaar in Drenthe? En wil jij jouw woning isoleren? Voor inwoners met een inkomen tot € 34.100 is de subsidie Energiebesparende isolatiemaatregelen Drenthe beschikbaar.

Groene subsidie 2
Publicatiedatum: 21 mei 2024

Lagere energierekening

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30%. De isolatiesubsidie mag worden gebruikt voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over kosten voor ecologisch onderzoek als ze voor het isoleren een bedrijf inschakelen dat gecertificeerd is om natuurvriendelijk te isoleren. Op natuurvriendelijkisoleren.nl staat een lijst van geschikte bedrijven.

Voorwaarden

Voorwaarde is dat het jaarinkomen van de aanvrager(s) lager is dan € 34.100. Bij de aanvraag moet een getekende offerte aangeleverd worden van een bij de KVK geregistreerde aannemer, met een datum na 1 november 2023. De werkzaamheden moeten binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie worden uitgevoerd.

Aanvragen bij SNN

De uitvoering van deze regeling gebeurt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De aanvraag wordt binnen acht weken beoordeeld.

Ga naar de website van SNN voor info en aanvragen