Groenemorgen - Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Zonne-energie Subsidies en leningen Energie besparen

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Deze subsidie is bedoeld voor diverse investeringen in duurzame energie en energiebesparing in je woning. De subsidie keert een vast bedrag per vierkante meter uit voor isolatie en een vast bedrag voor installaties. Het is mogelijk om voor één maatregel subsidie te krijgen maar het is gunstiger om meer maatregelen uit te voeren. Dan ontvang je namelijk meer subsidie per maatregel.

Publicatiedatum: 21 mei 2024

Hoe meer maatregelen je uitvoert, hoe meer subsidie je krijgt

Ga je twee of meer maatregelen uitvoeren? Dan moet je binnen 2 jaar na uitvoering en betaling van de eerste maatregel de subsidieaanvraag hebben gedaan. Je hebt dus twee jaar de tijd om een of meer maatregelen uit te laten voeren. Houd de levertijden goed in de gaten omdat verlenging niet mogelijk is.

Meer informatie en aanvragen

Informatie over de subsidie, de bedragen per vierkante meter en het zelf aanvragen van de regeling, vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wil je extra uitleg over de regeling? Bel dan het Drents Energieloket, 085 792 0158.

Ecologische maatregelen extra toeslag

Nieuw in 2024 is dat de ISDE-subsidie hoger is als u kiest voor ecologische isolatiematerialen.

Monumenten en ISDE

Per 1 januari 2024 gelden andere eisen voor de ISDE-subsidie als uw woning een monument is. De norm voor zowel isolatiewaarde als minimale oppervlakte is lager geworden voor monumenten.