Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Maurice van Remeha

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Maurice van Remeha

In 2050 moeten alle huizen in Nederland zonder aardgas verwarmd kunnen worden. Hoogeveen wil laten zien dat waterstof een goede vervanger is voor aardgas voor de verwarming van nieuwe en bestaande woningen.

Remeha Maurice Meulenbrugge
Publicatiedatum: 20 maart 2024

Dit gebeurt in het project Waterstof Hoogeveen. Woningen worden voorzien van een cv-ketel die draait op waterstof. Een innovatief project waarbij verschillende partijen samenwerken, zoals Remeha, Van Dorp, Rendo, Essent en Gemeente Hoogeveen.

In deze videoserie ontmoet je het waterstof team. Deze keer aan het woord Maurice Meulenbrugge van Remeha.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.