Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Ronald van Gasunie

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Ronald van Gasunie

Met Waterstof Hoogeveen verzamelen we waardevolle kennis voor het gebruik van waterstof in woningen. Dit doen we in samenwerking met verschillende partijen. In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen.

Ronald van Gasunie
Publicatiedatum: 24 juli 2024

Goede samenwerking

Ronald Velthuizen is Senior Adviseur Energietransitie bij Gasunie en houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkelingen binnen de gebouwde omgeving. 'De goede samenwerking binnen het project zorgt ervoor we iedere keer weer oplossingen vinden. Dat maakt dit project ontzettend gaaf,' aldus Ronald.

In de video vertelt Ronald wat de rol is van Gasunie en wat dit project zo uniek maakt.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.