Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Roy van RENDO

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Roy van RENDO

Binnen het project Waterstof Hoogeveen wordt het bestaande gasnetwerk gebruikt voor waterstof. Daarmee worden bestaande woningen in de wijk Erflanden verwarmd en de nieuwbouwwijk Nijstad-Oost.

RENDO Roy Scholten
Publicatiedatum: 8 mei 2024

In 2050 moeten alle huizen in Nederland zonder aardgas verwarmd kunnen worden. In Hoogeveen laten we zien dat waterstof een goede vervanger is voor aardgas voor de verwarming van woningen, nieuw en bestaand.

Roy Scholten is Specialist Assetmanagement Gas bij RENDO en houdt zich dagelijks bezig met gassen, waaronder ook waterstof. 'Een uitdagende baan waar ik constant met nieuwe ontwikkelingen bezig ben,' aldus Roy. In de video vertelt hij meer over zijn werkzaamheden binnen dit innovatieve project.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.