Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Sander van Van Dorp

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Sander van Van Dorp

Met het project Waterstof Hoogeveen willen we aantonen dat waterstof een geschikte vervanger is voor aardgas. Ook willen we laten zien dat het aardgasnetwerk kan worden omgezet naar een waterstofnetwerk en dat bestaande en nieuwe woningen op die manier kunnen worden verduurzaamd.

Van Dorp Sander Ensing
Publicatiedatum: 4 april 2024

Van aardgas naar waterstof

Wat er precies in de woningen moet gebeuren voor de overgang naar waterstof, hangt af van de situatie in de woning. Een schouw van de woning biedt inzicht in de technische staat ervan. Op basis daarvan wordt er een plan gemaakt voor het aanpassen van de woning. De vakkundige monteurs van installatiebedrijf Van Dorp zorgen ervoor dat de woningen worden klaar gemaakt voor de waterstof.

Sander Ensing is projectleider bij Van Dorp. Hij leidt het team van monteurs die verantwoordelijk zijn voor de ombouw van aardgas naar waterstof in de woningen. Met hun expertise zorgen zij ervoor dat elke woning klaar is voor de duurzame toekomst met waterstof. Hij vertelt je er meer over in de video.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk ook de vorige video van Maurice Meulenbrugge van Remeha.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.