Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Sjoerd als projectleider bewoners

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Sjoerd als projectleider bewoners

Met het project Waterstof Hoogeveen gaan we samen met de bewoners van de wijk Erflanden aan de slag om de woningen aardgasvrij te maken. We gebruiken hiervoor het bestaande leidingwerk voor waterstof.

Sjoerd lege thumb
Publicatiedatum: 24 april 2024

Meewerken aan de energietransitie

"Waterstof Hoogeveen is een uniek project. Het is voor mij, de gemeente en ook voor de bewoners mooi om hier aan mee te mogen werken. Zo werken we allemaal mee de energietransitie. Met dit project wordt veel kennis en ervaring opgedaan waar op termijn heel veel mensen voordeel van gaan hebben," aldus Sjoerd.

Sjoerd IJdema is door de bewonersraad van de wijk Erflanden, aangesteld als projectleider bewoners. Hij beantwoord vragen van bewoners over het project Waterstof Hoogeveen. Sjoerd is de schakel tussen de Gemeente Hoogeveen en de bewoners. Hij vertelt er meer over in de video.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.