Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Willem van Essent

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Willem van Essent

In het project Waterstof Hoogeveen willen we laten zien dat groene waterstof een goede vervanger is van aardgas. De waterstof gaat via de bestaande aardgasleidingen naar de woningen toe. Essent zorgt voor de levering van waterstof.

Essent Willem Henskes
Publicatiedatum: 5 juni 2024

Waterstof bij de mensen thuis

Willem Henskes is Business Developer Waterstof bij Essent en houdt zich bezig met projecten voor consumenten. Hij is verantwoordelijk voor de werkzaamheden rondom de levering van groene waterstof naar de woningen toe.

"Waterstof is een belangrijk onderdeel in het aardgasvrij maken van woningen. Wat mijn werk zo interessant maakt is dat ik nu aan de voorkant mag werken van de energietransitie en we dit unieke project samen neerzetten', zegt Willem.

In de video vertelt Willem meer over zijn rol en hoe hij de toekomst van waterstof ziet.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.