Groenemorgen - Ontmoet het waterstof team: Henk van gemeente Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen

Ontmoet het waterstof team: Henk van gemeente Hoogeveen

Het project Waterstof Hoogeveen is in samenwerking met verschillende partijen. Samen zorgen we er voor dat de wijk Erflanden en de nieuwbouwwijk Nijstad-Oost van aardgas naar waterstof wordt overgezet.

Henk lege thumb
Publicatiedatum: 23 mei 2024

Overgang van aardgas naar waterstof

Voor het overgaan naar waterstof moeten er aanpassingen worden gedaan in de woningen. De bewoners krijgen een waterstof cv-ketel en de gasmeter wordt vervangen. Als er nog op aardgas wordt gekookt, krijgen de bewoners een vervangende inductiekookplaat.

Henk Koster van de gemeente Hoogeveen is de coördinator van de ombouw van de woningen. Hij zorgt ervoor dat de overgang van aardgas naar waterstof in de woningen goed verloopt. "We weten dat waterstof veilig is. En met dit project willen we laten zien dat we waterstof goed kunnen toepassen in de woningen," vertelt Henk.

In de video vertelt Henk meer over wat hij doet binnen het project en hoe hij de toekomst van waterstof ziet.

Waterstof team

In een videoreeks laten we zien wie de mensen zijn binnen het project Waterstof Hoogeveen. Ze vertellen over wat hun rol is binnen het project en wat hun werk zo uitdagend maakt. Bekijk via onderstaande link alle video's.

Project Waterstof Hoogeveen

Waterstof Hoogeveen is een van de proeftuinen van het landelijk Programma Aardgasvrije Wijken waarin het Rijk, waterschappen en gemeenten samenwerken in de aardgasvrije opgave. In de proeftuin doen we kennis op waarmee we randvoorwaarden in kunnen vullen die opschaling van deze methode na 2030 mogelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de technische kennis, beschikbaarheid van waterstof cv-ketels, borging van de veiligheid, goed opgeleide installateurs en wetgeving die de toepassing van waterstof in woningen voor verwarming mogelijk maakt. Waterstof Hoogeveen is een project van Essent, RENDO, Remeha en Gemeente Hoogeveen.