Groenemorgen - Week van de Circulariteit

Afval is grondstof

Week van de Circulariteit

Kledingzaak De Jongens en Stark werken samen: Oude spijkerbroeken veranderen in lieve knuffels.

IMG 20240301 WA0001 1
Publicatiedatum: 11 maart 2024
Lokaal initiatief

Het is de Week van de Circulariteit van 11-16 maart. Een mooie gelegenheid om een lokaal initiatief in het zonnetje zetten. Kledingwinkel De Jongens bedacht het knuffelinitiatief: mensen kunnen hun oude spijkerbroeken in de winkel. Deze broeken gaan vervolgens naar Stark, waar ze door enthousiaste medewerkers worden omgetoverd tot unieke knuffels, die ontworpen worden door medewerkers van Stark. Deze knuffels worden vervolgens voor €10 per stuk verkocht in De Jongens en de volledige opbrengst gaat naar een goed doel.

Spijkerbroeken zijn milieuonvriendelijk

Het is fijn dat spijkerbroeken op deze manier nog een keer gebruikt worden. Spijkerbroeken zijn namelijk erg milieuonvriendelijke kledingstukken, vanwege het gebruik van water en chemicaliën in de productie. Als ze gerecycled worden, ontstaat er minder textielafval.

Klein beginnen

Meer circulair worden, het is een grote opgave. Dit voorbeeld laat zien dat het klein kan beginnen. En ook dat mooie samenwerkingen mogelijk zijn. Het aanbevelen waard dus om op zo’n manier te kijken naar je product en naar mogelijkheden om duurzamer en circulair te worden. Heb je ook een mooi voorbeeld of een goed idee? Mail gerust naar info@groenemorgenhoogeveen.nl