Groenemorgen - Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Voor het verduurzamen, verbeteren of comfortabeler maken van je woning kan een lening worden aangevraagd bij de gemeente. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten leningen, informatie en aanvraagformulieren. Vragen over een lening, over de mogelijkheden of benieuwd naar welke lening het beste bij jouw situatie past? Ga gerust in gesprek met de gemeente. Dit kan door een afspraak te maken. De contactgegevens staan onderaan deze pagina. Wij denken graag met je mee.

Lena balk zdk R Fxmyxy Y unsplash
Publicatiedatum: 26 juni 2023

Duurzaamheidslening

Wil je je koopwoning energiezuiniger maken? Dan kan je een duurzaamheidslening afsluiten. Met deze lening kun je tegen lage kosten je woning energiezuinig maken.


Stimuleringslening

Wil je tegen lage kosten je woning verbeteren? Dan kun je een stimuleringslening aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de woning of het plaatsen van een dakkapel. Met deze lening kun je dus je woning onderhouden of opknappen.


Verzilverlening

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig in je koopwoning blijven wonen? En is je woning meer waard dan de hypotheek? Dan kun je de overwaarde gebruiken om een verzilverlening aan te vragen. Zo kun je je woning duurzaam, veilig en comfortabel maken voor de toekomst. Goed om te weten: de maandlasten stijgen niet.


Blijverslening

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig in je eigen woning blijven wonen? Dan kun je een blijverslening aanvragen. Met deze leningen kun je aanpassingen in je woning financieren, zoals het verlagen van drempels, badkamer op de begane grond realiseren of het installeren van een traplift. Zo kun je je woning veiliger en comfortabeler maken voor de toekomst.


Energiebespaarlening van het Warmtefonds

Wil je je woning of appartementencomplex energiezuinig maken? Dan is er ook de mogelijkheid om de landelijke energiebespaarlening via het Warmtefonds af te sluiten. Met de energiebespaarlening kun je verschillende energiebesparende maatregelen financieren. Per 1 november 2022 is ook met ook met beperkte leenruimte mogelijk om een lening af te sluiten.


Heb je vragen of wil je advies over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

14 0528 svnleningen@hoogeveen.nl