Groenemorgen - Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Voor het verduurzamen, verbeteren of comfortabeler maken van je woning kan een subsidie of een lening worden aangevraagd bij de gemeente. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten subsidies, leningen, informatie en aanvraagformulieren. Vragen over een subsidie of een lening, over de mogelijkheden of benieuwd naar welke subsidie of lening het beste bij jouw situatie past? Ga gerust in gesprek met de gemeente. Dit kan door een afspraak te maken. De contactgegevens staan onderaan deze pagina. Wij denken graag met je mee.

Lena balk zdk R Fxmyxy Y unsplash
Publicatiedatum: 26 juni 2023

Toekomstbestendig wonen lening

Wil je je koopwoning energiezuiniger maken of verbouwen om er langer of comfortabeler te blijven wonen? Dan kan je een toekomstbestendig wonen lening afsluiten. Met deze lening kun je tegen lage kosten je woning energiezuinig maken, opknappen, uitbreiden en comfortabeler maken.


Verzilverlening

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig in je koopwoning blijven wonen? En is je woning meer waard dan de hypotheek? Dan kun je de overwaarde gebruiken om een verzilverlening aan te vragen. Zo kun je je woning duurzaam, veilig en comfortabel maken voor de toekomst. Goed om te weten: de maandlasten stijgen niet.


Energiebespaarlening van het Warmtefonds

Wil je je woning of appartementencomplex energiezuinig maken? Dan is er ook de mogelijkheid om de landelijke energiebespaarlening via het Warmtefonds af te sluiten. Met de energiebespaarlening kun je verschillende energiebesparende maatregelen financieren. Per 1 november 2022 is ook met beperkte leenruimte mogelijk om een lening af te sluiten.


Heb je vragen over de leningmogelijkheden of wil je advies? Neem dan contact met ons op.

14 0528 svnleningen@hoogeveen.nl