Groenemorgen - Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Subsidies en leningen

Voor het verduurzamen, verbeteren of comfortabeler maken van je woning zijn diverse subsidies en leningen beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht met daarbij de voorwaarden en informatie over aanvragen.

Heb je vragen over de mogelijkheden voor jou? Neem dan gerust contact op met de gemeente. Dit kan door een afspraak te maken. De contactgegevens staan onderaan deze pagina. Wij denken graag mee.

Lena balk zdk R Fxmyxy Y unsplash
Publicatiedatum: 26 juni 2023

Toekomstbestendig wonen lening

Wil je je koopwoning energiezuiniger maken of verbouwen om er langer of comfortabeler te blijven wonen? Dan kan je een Toekomstbestendig wonen lening afsluiten. Met deze lening kun je tegen lage kosten je woning energiezuinig maken, opknappen, uitbreiden en comfortabeler maken.

Meer informatie en aanvraagformulier toekomstbestendig wonen lening

Verzilverlening

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig in je koopwoning blijven wonen? En is je woning meer waard dan de hypotheek? Dan kun je de overwaarde gebruiken om een verzilverlening aan te vragen. Zo kun je je woning duurzaam, veilig en comfortabel maken voor de toekomst. Goed om te weten: de maandlasten stijgen niet.

Meer informatie en aanvraagformulier verzilverlening

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Deze subsidie is bedoeld voor diverse investeringen in duurzame energie en energiebesparing in je woning. De subsidie keert een vast bedrag per vierkante meter uit voor isolatie en een vast bedrag voor installaties. Het is mogelijk om voor één maatregel subsidie te krijgen maar het is gunstiger om meer maatregelen uit te voeren. Dan ontvang je namelijk meer subsidie per maatregel.

Ga naar meer info over ISDE

Subsidie Energiebesparende isolatiemaatregelen Drenthe

Ben jij woningeigenaar in Drenthe? En wil jij jouw woning isoleren? Voor inwoners met een inkomen tot € 34.100 is de subsidie Energiebesparende isolatiemaatregelen Drenthe beschikbaar!

Ga naar de info over de subsidie

Energiebespaarlening van het Warmtefonds

Wil je je woning of appartementencomplex energiezuinig maken? Dan is er ook de mogelijkheid om de landelijke energiebespaarlening via het Warmtefonds af te sluiten. Met de energiebespaarlening kun je verschillende energiebesparende maatregelen financieren. Per 1 november 2022 is ook met beperkte leenruimte mogelijk om een lening af te sluiten.

Ga naar Warmtefonds

Subsidie voor het groener maken van je tuin

Staat jouw tuin vol water als er een bui valt? Of is het er in de zomer soms zo heet dat je er niet meer kunt zitten? Vaak helpt het als je je tuin groener maakt: groen kan water beter verwerken en het zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bovendien trekken groene tuinen bijvoorbeeld vlinders en vogels aan. Je kunt nu subsidie aanvragen om je tuin aan te passen.

Ga naar info over subsidie voor vergroenen van je tuin

De Hoogeveense Isolatie Bon

Wilt u zelf aan de slag met het isoleren van uw woning en beschikt u over een koopwoning? Dan maakt u misschien aanspraak op een subsidie voor de aanschaf van isolatiematerialen tot wel €2.160,-. Met deze subsidie kunt u de isolatiematerialen zelf aanschaffen bij één van de deelnemende bouwmarkten.

Meer informatie over de Hoogeveense Isolatie Bon

Subsidie voor Verenigingen van Eigenaren (VvE)

Woon je in een VvE en wil je verduurzamen om het comfort te verhogen en de energierekening te verlagen? Dat kan!

Ga naar het overzicht van de subsidies

Heb je vragen over de leningmogelijkheden of wil je advies? Neem dan contact met ons op.

E-mail: svnleningen@hoogeveen.nl

14 0528