Groenemorgen - Waterstof in Erflanden

Waterstof Hoogeveen

Waterstof in Erflanden

Samen met bewoners van een deel van Erflanden werken we aan een plan voor het omzetten van deze woningen van aardgas op waterstof. We weten dat het technisch mogelijk is om deze overstap te maken en we weten ook dat het veilig kan.

Header Title
Publicatiedatum: 1 maart 2023

Van aardgas naar waterstof

Met het project Waterstof Hoogeveen willen we aantonen dat waterstof een goede vervanger is voor aardgas. We willen ook laten zien dat het aardgasnetwerk omgebouwd kan worden naar een waterstofnetwerk. En dat bestaande huizen zo verduurzaamd kunnen worden.

Het is afhankelijk van de situatie in de woning, wat er moet gebeuren. Een schouw in de woning geeft inzicht in de technische situatie van de woning. Van daaruit kan een plan gemaakt worden voor omzetting naar waterstof. In onderstaande afbeelding ziet u welke stappen er worden doorlopen wanneer een huis overgaat naar waterstof.

GHV waterstof stappenplan

Goed om te weten: tot en met stap 5 zit u nergens aan vast! Alle gesprekken zijn vrijblijvend tot het tekenen van het contract.

Dit verandert er aan de woning

Wanneer er een woning wordt overgezet naar waterstof veranderen er een aantal dingen in de woning. In de afbeelding ziet u welke aanpassingen er worden gedaan.

GHV waterstof huis

Benieuwd naar de brochure die de bewoners van de eerste 18 woningen hebben ontvangen? Download deze via onderstaande link.

Brochure Waterstofwijk Erflanden 04 2023
Downloaden

Meer weten over het project Waterstof Hoogeveen?

Wilt u op de hoogte blijven van het project Waterstof Hoogeveen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Dat kan door een mail te sturen naar waterstofwijkhoogeveen@hoogeveen.nl

Wilt u de eerdere nieuwbrieven nalezen? Dat kan via onderstaande link.

Planning

We bereiden ons nu voor op de eerste fase van uitvoering van het project. Deze fase start met de aanleg van een waterstof distributiesysteem en de aansluiting van 100 nieuw te bouwen woningen in Nijstad-Oost op waterstof. Onderdeel van deze eerste fase is ook de realisatie van een praktijkvoorbeeld: de ombouw van de eerste zes tot achttien woningen in Erflanden naar waterstof. De verwachting is dat eind mei de handtekeningen onder de definitieve samenwerkingsovereenkomst gezet kunnen worden. We koersen op het aansluiten van de eerste woning na de zomer van 2023.

Planning waterstofwijk erflanden

Let op: bovenstaande afbeelding geeft een voorlopige planning weer, de data staan niet vast.

Vragen over het project Waterstof Hoogeveen?

Sjoerd IJdema is als projectleider bewoners het eerste aanspreekpunt voor de bewoners van de Waterstofwijk Erflanden. U kunt Sjoerd ook vinden in de Waterstof Tiny House, lees hier wanneer hij aanwezig is. Of neem contact op via onderstaande gegevens.

E- mail: sijdema@partoer.nl
Telefoon: +31639845075