Groenemorgen - Ondernemers

Ondernemers

Bedrijven in Hoogeveen zijn volop aan de slag met verduurzaming.

Knipsel
Publicatiedatum: 16 februari 2023
Pexels kindel media 9799756

Subsidieregeling voor zonnepanelen op parkeerterreinen

Initiatiefnemers die zonnepanelen op parkeerterreinen willen realiseren, kunnen terecht bij de provincie Drenthe voor een nieuwe subsidieregeling. Met de subsidieregeling kunnen zogeheten ‘solar carports’ worden ontwikkeld: een bestaand parkeerterrein dat overdekt wordt met zonnepanelen, denk bijvoorbeeld aan het TT-circuit. Initiatiefnemers die dergelijke projecten willen ontwikkelen op terreinen met minimaal 20 parkeerplaatsen kunnen maximaal 50.000 euro aanvragen voor het financieren van funderingskosten.

Ga naar nieuwsbericht
644b7385d2bf198809f1f87d Herman en Josee

Tussenstation - Drenthe is dé plek voor circulariteit

Tussenstation, broedplaats voor circulaire initiatieven, interviewt Herman Cock, aanjager circulaire economie bij provincie Drenthe en Josee Bakker, accountmanager Economische Zaken bij gemeente Hoogeveen.

Ga naar nieuwsbericht
Stenen

Tussenstation in Hoogeveen wil zorgen dat geoogste bouwmaterialen een tweede leven krijgen

Nog geen tien procent van het Nederlandse bouwafval wordt hoogwaardig hergebruikt. Tussenstation in Hoogeveen wil hier verandering in brengen.

Ga naar nieuwsbericht
GJK

Meer organiserend vermogen voor Ondernemend Hoogeveen door aanstelling projectleider Gert-Jan Kreeft

In het kader van de verdere professionalisering van Ondernemend Hoogeveen is Gert-Jan Kreeft aangesteld als projectleider.

Ga naar nieuwsbericht
Toekomstige bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen van de toekomst

Een project dat in de startblokken staat, is het project Toekomstbestendige bedrijventerreinen. Toekomstbestendige bedrijventerreinen zijn terreinen met een aantrekkelijk ondernemersklimaat, waar bestaande ondernemers kunnen blijven ondernemen en toekomstige ondernemers zich graag willen vestigen.

Bedrijventerreinen van de toekomst
Mjj 20170405 energieopslag 13 1

Zon op dak

Gemeente Hoogeveen zet in op meer opwek van zonne-energie op daken. Het draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om klimaatneutraal te zijn in 2040. In veel situaties is het zelf opwekken van zonne-energie financieel ook nog eens aantrekkelijk.

Zon op dak
IBDO3

Ik ben Drents Ondernemer

Ambitieuze ondernemers werken dagelijks aan verbetering van hun bedrijf. Ook op het gebied van duurzaamheid. Omdat je een maatschappelijke verantwoorde ondernemer bent. Maar ook omdat je simpelweg geld wilt besparen op je energierekening.

Meer informatie
Eco friendly wind power project with wind turbines 23 2148847778

Je bedrijfspand verduurzamen?

Je bedrijfspand verduurzamen is een goed idee. Je bespaart zo niet alleen geld, maar draagt ook bij een mooiere en leefbare toekomst. Vaak kun je al met inzicht en kleine maatregelen een hoop bereiken. Alle beetjes helpen!

Doc33