Groenemorgen - Nijstad-Oost

Waterstof Hoogeveen

Nijstad-Oost

Aan de rand van Hoogeveen komt in Nijstad-Oost een uniek woongebied van acht erven. Hier mag u gaan bedenken hoe u het liefste wilt wonen!

Download 4
Publicatiedatum: 2 januari 2023

Nijstad-Oost, een uniek landelijk woongebied

In Nijstad-Oost, ten westen van de wijk Erflanden, komt een uniek landelijk woongebied, bestaande uit verschillende erven. Hier - op Ieders erf - mogen toekomstige bewoners zelf bedenken hoe zij het liefste willen wonen. Zij kunnen hun droomhuis bouwen op hun eigen stek en het hele erf samen met medebouwers invullen aan de hand van een thema of een bepaald gemeenschappelijk doel.

Verwarming op waterstof

Ieders Erf wordt duurzaam gebouwd. Uniek voor Ieders Erf is dat de woningen verwarmd worden met behulp van waterstof. Bij de productie van waterstof komt geen CO2 vrij en daarom is waterstof een duurzame manier van verwarmen. Verder lijkt de toepassing veel op het huidige aardgas: via leidingen komt waterstof in de waterstof cv-ketel in de woning. Nijstad-oost is een pilotproject voor de toepassing van waterstof in woningen.

Ieders erf

Belangstellenden kunnen via www.iederserf.nl, individueel of als groep, zich aanmelden en alvast hun woonwensen doorgeven. Met een aanmelding blijven belangstellenden op de hoogte van alle ontwikkelingen.