Groenemorgen - Subsidie voor het groener maken van je tuin

Een groene en aangename woonomgeving Subsidies en leningen

Subsidie voor het groener maken van je tuin

Staat jouw tuin vol water als er een bui valt? Of is het er in de zomer soms zo heet dat je er niet meer kunt zitten? Vaak helpt het als je je tuin groener maakt: groen kan water beter verwerken en het zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bovendien trekken groene tuinen bijvoorbeeld vlinders en vogels aan. Je kunt nu subsidie aanvragen om je tuin aan te passen.

Week van de groene tuin geveltuin 3 sjon heijenga 2048x1365
Publicatiedatum: 21 mei 2024

Maak je tuin groen en aangenaam

Wil je bijvoorbeeld tegels vervangen door planten of gras? Overweeg je een groen dak of wil je meer groen in de tuin? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvoor je subsidie kunt aanvragen. Je kunt dan denken aan het vervangen van stenen door groen, het afkoppelen van regenwater zodat je het water kunt gebruiken, voor een regenton, een groen dak of groene gevel of voor het planten van een boom.

Je kunt het werk hiervoor zelf doen of laten uitvoeren door een hovenier. Als je subsidie aanvraagt, krijg je een eerste beoordeling zodat je weet hoeveel subsidie er gereserveerd wordt voor je plannen. Je kunt dan aan de slag. Als je klaar bent, stuur je foto’s van het resultaat. Na een check en goedkeuring, ontvang je vervolgens de subsidie.

Heb je vragen over wat je kunt doen of over het aanvragen van de subsidie? Dan kun je op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur terecht bij de helpdesk: 085 0806810.

Ga naar subsidieaanvragen.nl