Groenemorgen - Zelf aan de slag

Zelf aan de slag

Wil je je huis gaan verduurzamen? We helpen je graag op weg. Begin met het beperken van je energieverbruik door snelle verbetermaatregelen en isolatiemaatregelen door te voeren. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken of in te kopen. De volgende stap is het zelf opwekken van energie voor warmte en elektriciteit. Zorg ook voor goede ventilatie.

Afbeelding raam isolatieglas 1
Publicatiedatum: 26 juni 2023

Subsidies en leningen

Voor het verduurzamen, verbeteren of comfortabeler maken van je woning heeft de gemeente Hoogeveen verschillende subsidies en leningen. Op deze pagina vind je een overzicht van de subsidies en leningen.

Klustips voor kleine isolatiemaatregelen

Leidingen isoleren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie. Het zijn allemaal dingen die je makkelijk en voordelig kunt doen en die meteen zorgen voor comfort en die ook nog eens besparing opleveren. Via de link krijg je hele praktische aanwijzingen.


Zelf je vloer, dak en buitenmuren isoleren

Als je je vloer, dak en buitenmuren goed isoleert, wordt je huis makkelijker warm in de winter, en in de zomer blijft het juist koeler. Dat betekent meer wooncomfort en een lagere energierekening. Is jouw huis nog niet helemaal geïsoleerd? Je kunt een isolatiebedrijf inschakelen, maar als je een beetje handig bent, kun je het ook zelf doen. Ontdek wat de voordelen zijn van doe-het-zelf isoleren, waar je moet beginnen, en waar je op moet letten.


Zelf energie en warmte opwekken

Is je huis goed geïsoleerd en heb je al diverse kleine maatregelen genomen? Dan kan het een goede stap zijn om zelf je energie en warmte op te wekken. Via de knoppen vind je meer informatie over verschillende mogelijkheden hiervoor.


Duurzaam verwarmen en ventileren

Hoe kun je je huis op een duurzame manier verwarmen? En wat moet je doen om je huis gezond te houden met ventilatie? Je vindt hier meer informatie.


Doe de verbetercheck voor je huis

Beantwoord de vragen over je huis, kies je verbeteringen en ontdek wat het je kost en oplevert.

Ik wil de verbetercheck doen