Groenemorgen - Bordspel voor basisscholen in Drenthe

Energie besparen Energietransitie

Bordspel voor basisscholen in Drenthe

Bordspel en gastles voor basisscholen.

Bordspel-stroomstrijders-basisscholen
Publicatiedatum: 24 september 2024

Nieuw Bordspel ‘Stroomstrijders’

Met veel enthousiasme kondigen wij de lancering aan van een gloednieuw educatief bordspel: ‘Stroomstrijders.’ Dit spel is speciaal ontworpen voor basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 in de provincie Drenthe. Stroomstrijders draait volledig om energiebesparing en duurzame energieopwekking en biedt een speelse manier om kinderen bewust te maken van dit belangrijke onderwerp.

Over Stroomstrijders 

In Stroomstrijders gaan kinderen samen met Hennie het schaap op avontuur. Hun missie? Slimme bespaar- en opwekmaatregelen ontdekken om de school van Hennie energiezuiniger te maken. Tijdens het spel stuiten ze op uitdagingen en kunnen ze medailles verdienen. Het spel combineert leren met plezier en stimuleert kinderen om actief bij te dragen aan een groenere wereld.

Digitale gastles over energie 

Maar dat is nog niet alles! Het spel kan worden gekoppeld aan een digitale gastles van IVN Drenthe over energie. Op 15 november, tijdens de Nationale Klimaatweek, geeft IVN Drenthe een (live) digitale gastles aan alle bovenbouwklassen (groep 5 t/m 8) van de basisscholen in Drenthe. Zo krijgen kinderen niet alleen de kans om het spel in de klas te spelen, maar ook extra achtergrondinformatie over energieopwekking en -besparing.

Bestel Stroomstrijders voor in de klas

Leraren kunnen zich tot 14 oktober opgeven voor de digitale gastles en het bordspel via de website van IVN Drenthe. Wees er snel bij, want op=op!

Het spel ‘Stroomstrijders’ is ontwikkeld in opdracht van de samenwerkende partijen binnen de RES-regio Drenthe (provincie Drenthe, gemeenten, waterschappen, netbeheerders en maatschappelijke partners).