Groenemorgen - Nationale Kringloopdag

Afval is grondstof

Nationale Kringloopdag

Zaterdag 5 oktober is het Nationale Kringloopdag. Door het hele land worden er bij kringloopwinkels activiteiten georganiseerd.


Kringloop spullen
Publicatiedatum: 3 oktober 2024

Kringloopdag in Hoogeveen

In Hoogeveen doet kringloopwinkel Het Goed mee met een leuke actie. Kijk voor meer informatie over de actie op 5 oktober de website van Het Goed.

Andermans afval is misschien wel jouw schat

Een prulletje hier, een lijstje daar en een tafeltje of drie. Spulletjes in huis. Wie heeft het niet? Alleen raken we soms uitgekeken op dat ene tafeltje of dat specifieke lijstje. En dan?

Als je nog goede spullen hebt, is het de moeite waard om het te verkopen of te doneren. Hierdoor maak je vaak nog iemand anders blij en heb jij ruimte voor iets 'nieuws' van de kringloopwinkel.

In kringloopwinkels is vaak een breed aanbod. Van plantenpotten en lijstjes tot skateboards en botervlootjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er (vaak) wel te vinden in de kringloopwinkel.

Grondstoffen en energie besparen

Voordat je iets gaat kopen, kun je daarom eerst kijken of iets kan lenen of je het tweedehands kan vinden in de kringloopwinkel of op Marktplaats. Door tweedehands spullen te kopen en gebruiken worden grondstoffen bespaard en verleng je de levensduur van de al geproduceerde spullen. Hierdoor ontstaat er minder afval en verbruiken we minder energie.