Groenemorgen - Fixteam Drenthe fixt gratis tochtstrips en radiatorfolie in huis

Energie besparen

Fixteam Drenthe fixt gratis tochtstrips en radiatorfolie in huis

Het Fixteam Drenthe gaat op pad in de provincie en fixt gratis tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen of andere kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis. In juni en juli 2023 gaat het team proefdraaien in een aantal dorpen en steden. Dit als voorbereiding op de daadwerkelijke start in de hele provincie in september 2023.

Julian hochgesang 5 JLVX9p Hj HY unsplash
Publicatiedatum: 1 juni 2023

De proef begint in Nieuw-Balinge. Het team rijdt daar rond van maandag 5 juni tot maandag 12 juni tussen 9.00 uur en 17.00 uur. De fixers bellen aan bij inwoners aan om te vragen of ze hulp nodig hebben bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Als inwoners het busje zien staan in de buurt kunnen ze ook zelf het team aan de mouw trekken om een afspraak te maken. Na de start in Nieuw-Balinge verplaatst het team zich vanaf maandag 12 juni naar de wijk Koedijkslanden in Meppel. Daar is het team actief tot 26 juni. Daarna volgen nog pilots in Borger-Odoorn, de Anemoonflat in Assen en de Bomenbuurt in Westerbork.

Het Fixteam Drenthe is een project van de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten. Het team rijdt met de Fixbus door de provincie om gratis kleine energiebesparende maatregelen bij inwoners thuis aan te brengen. De Fixteams komen vanaf september 2023 langs via lokale acties georganiseerd door gemeenten, maar het is ook mogelijk de hulp zelf aan te vragen.

Check ook drentsenergieloket.nl om op de hoogte te blivjen.